0516 514411 info@oenemagroep.nl

OVER OENEMA

OVER OENEMA

De Oenema Groep staat voor betrouwbaar, flexibel en innovatief. Maar ook voor vakkundig, ont zorgend en meedenkend. Een echt familiebedrijf waar we trots op zijn.

Historie

In 1932 startte Hans Oenema senior een pendeldienst tussen Haulerwijk en Groningen. Hij had al vroeg in de gaten dat je, om vooruit te komen, vooral de ontwikkelingen op de markt goed moet volgen. En dus verlegde hij zijn accent naar kipper vervoer.

Zijn zoons Theo en Max bouwden het bedrijf verder uit. In 1994 gaven zij het stokje op hun beurt over aan de volgende generatie. Tegenwoordig staan Hans Oenema (zoon van Theo) en Ben Muijselaar (schoonzoon van Theo) aan het roer. 

Heden

Ons bedrijf is gevestigd in het hart van Noord-Nederland. Vanuit deze locatie zijn wij al ruim 90 jaar een betrouwbare partner op het gebied van Infra & milieu, Sloopwerken, Asbestsanering, Logistiek en Grondstoffen. Juist door deze diversiteit van diensten en producten kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn. Wij kunnen alles binnen één project realiseren, maar ook afzonderlijke fases verzorgen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk echte teamspelers. Ze denken altijd mee, kunnen snel schakelen en handelen, waardoor op elk terrein de beste resultaten worden behaald. Samen sterk met de Oenema Groep.

Ook trots zijn wij op onze innovatiekracht. Wij beschikken over een ultramodern machinepark, zodat we ruimschoots aan alle gestelde kwaliteitsnormen en –eisen kunnen voldoen.

MVO

Duurzaamheid nemen wij uiterst serieus bij Oenema Groep. Wij nemen hierin onze verantwoordelijkheden bij alles wat we doen en ondernemen. Duurzaamheid betekent voor ons meer dan alleen het behalen van een certificaat. Duurzaamheid ontstaat pas echt wanneer je zo denkt en zo handelt. Dat is de visie van de Oenema Groep.

Wij letten bijvoorbeeld heel scherp op planningen en routes om daarmee het aantal transportbewegingen te reduceren. Elk nieuw werk of project richten we in met een minimale belasting voor mens en milieu en door continu te investeren in een up to date wagen- en machinepark, beantwoordt ons materieel aan de hoogste milieueisen en wetgeving. Zo hebben wij een aantal voertuigen in huis met de modernste Euro 6 motor.

Circulaire aanpak

Door onze circulaire denk- en werkwijze kunnen wij veel afval en grondstoffen, die vrijkomen tijdens bijvoorbeeld sloopwerken of inzameling, hergebruiken. Een plus voor het milieu en een plus voor onze opdrachtgevers.

Certificeringen

ISO 9001
ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het wordt gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf.

VCA
VCA is dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het legt de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

BRL SVMS 007
De BRL Veilig en Milieukundig Slopen is dé certificatieregeling voor professionele sloopaannemers. Hierin staat een zorgvuldige werkvoorbereiding en een veilig en milieukundig verantwoorde uitvoering van het sloopproject centraal.

SC-530
Certificatieschema voor het verwijderen van asbest, asbesthoudende producten en asbest besmet materiaal of asbest besmette constructieonderdelen voorafgaand aan sloop, renovatie of onderhoud in bouwwerken en objecten en na een incident.

INFRA & MILIEU

Of het nu grondwerk betreft, het aanleggen van riolering, wegenbouw of bodemsanering, op het gebied van Infra & milieu … Lees meer >

SLOOPWERKEN

Slopen is een vak en dat beseffen wij ons bij Oenema Groep maar al te goed. We hebben ons daarom aangesloten bij de … Lees meer >

ASBESTSANERING

Oenema is een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. Uiteraard zijn wij hierin niet de enige, maar onze kracht zit met… Lees meer >

LOGISTIEK  

Iedereen kan natuurlijk van A naar B rijden, maar bij Oenema weten we dat er veel meer bij komt kijken. Secuur werken is van … Lees meer >

GRONDSTOFFEN

Al sinds jaar en dag is Oenema leverancier van zand, grind, grond en ook secundaire bouwstoffen (gerecyclede afval- … Lees meer >

CONTACT

Wilt u contact opnemen met de Oenema Groep? Dan kan op meerdere manieren. U kunt ons bereiken per telefoon, e-mail of… Lees meer >